Trh s potravinami v sobě skrývá neúprosný boj. Vítězí většinou potraviny, které září pestrými barvami, chutnají a voní co nejvýrazněji a hlavně vydrží co nejdéle…
Možná jste nevěděli, že Česká republika byla chřestovou velmocí, dokud jej komunisté neoznačili za buržoazní rostlinu,. Pak se z našich polí a stolů chřest vytratil, ale v poslední době zažívá boom. Právě teď je jeho sezóna v plném proudu. Jeho příprava je jednoduchá a jeho jemná chuť vás překvapí. V chřestu je zastoupena celá řada vitamínů a minerálních látek. Zapečený chřest je jednou z variant, jak jej upravit. Můžete jej podávat spolu s bramborami jako hlavní jídlo, nebo třeba se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.
Naše babičky si polévaly vlasy jablečným octem, aby se jim leskly a méně mastily. Dnes už tento svérázný kosmetický přípravek vytlačily z koupelen moderní produkty, ale…
O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
Jablečný ocet si můžeme překvapivě snadno připravit v domácích podmínkách. Postup je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci. Podmínkou úspěchu se tak stává pouze trpělivost a příkladná péče o nálev.
V úvodním díle seriálu ,,Vaříme beze zbytku“, jsme se dozvěděli, co bude celý tento seriál obnášet a o soutěžích, které jsme si připravili. Trvale udržitelný…
Tento recept je ideální na využití zbylé rýže. Navíc je variabilní – můžeme si ho tak připravit se zeleninou dle vlastní chuti, přidat zbylé maso třeba z oběda z předešlého dne, perfektně se hodí i krevety. Jak na to?
V předešlých dílech „seriálu Orgány a strava“ jsme se věnovali tématu „Jak souvisí naše orgány se stravou?“, ve 2. díle „Chutě a orgány“ jsme se již…
Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
Je libo králičí maso? „Jistě, že ano,” odpoví každá žena, která si pečlivě hlídá obvod svého pasu. Není žádným tajemstvím, že má králičí maso velmi…
Zaujala vás rumunská kuchyně a chcete si některou z místních pochoutek uvařit doma? Naučíme vás, jak připravit výborné grilované Mititei neboli čevabčiči po rumunsku. Jdeme na to.