Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
Česká
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Nádivku pečete jen na velikonoce? Škoda, toto polo-zapomenuté jídlo si můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej v zimní variantě s houbami, česnekem a hřejivými bylinkami.
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Čočka patří k velmi zdravým jídlům, a přesto se na našich talířích neobjevuje dostatečně často. Zkuste ji v kombinaci s rajčaty a máte výbornou polévku, která nahradí i hlavní jídlo.
Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!











