Fenyklovo rajčatová polévka


Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    fenykl 2hlízy
    máslo 60g
    cibule 2ks
    česnek 2stroužky
    rajčata 2kg
    vývar 700ml zeleninový
Pokyny
  1. V pánvi rozpusťte 2/3 másla a na něm opečte 2/3 fenyklu s cibulkou a česnekem.
  2. Přidejte rajčata a vařte zhruba 20 minut.
  3. Následně směs rozmixujte ponorným mixérem, případně protlačte ještě přes sítko. Na druhé pánvi opražte zbytek másla, česnek a najemno nakrájený fenykl do zlatohněda.
  4. Do rozmixované polévky přidejte vývar a opečený fenykl s česnekem. Ještě zhruba 5 minut povařte.
  5. Na ozdobu můžete použít zelenou fenyklovou nať.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*