Fenyklovo rajčatová polévka

Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    fenykl 2hlízy
    máslo 60g
    cibule 2ks
    česnek 2stroužky
    rajčata 2kg
    vývar 700ml zeleninový
Pokyny
  1. V pánvi rozpusťte 2/3 másla a na něm opečte 2/3 fenyklu s cibulkou a česnekem.
  2. Přidejte rajčata a vařte zhruba 20 minut.
  3. Následně směs rozmixujte ponorným mixérem, případně protlačte ještě přes sítko. Na druhé pánvi opražte zbytek másla, česnek a najemno nakrájený fenykl do zlatohněda.
  4. Do rozmixované polévky přidejte vývar a opečený fenykl s česnekem. Ještě zhruba 5 minut povařte.
  5. Na ozdobu můžete použít zelenou fenyklovou nať.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*