Chutney z rajčat a pečených paprik

Čatní z rajčat a pečených paprik

Chutney (česky čatní) je pikantní, nasládlý a kořeněný doplněk pokrmů, který pochází z indické kuchyně. Má tolik variant a chutí… Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a je skvělé jako příloha k masům nebo sýrům. Pokud vaše zahrada přetéká rajčaty a paprikami, zkuste si připravit zeleninové čatní okořeněné teplými podzimními chutěmi kardamomu a zázvoru.
Čekankový salát s uzeným lososem

Čekankový salát s uzeným lososem

Rychlý a zdravý oběd či večeře s pořádnou náloží omega 3 mastných kyselin a kyseliny listové jehož příprava vám zabere méně jak 5 minut.
Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Zeleninový salát s kuřetem nemusí být nudný. Krémový celerový základ krásně doplní pikantní kuřecí kousky. Výsledkem je zdravý, vydatný a chutný salát, plný proteinů a vitamínů.
Celozrnná houska s avokádovou pastou a vejcem nahniličko

Celozrnná houska s avokádovou pastou a vejcem nahniličko

Chcete si dopřát výživnou a přitom rychlou snídani nebo lehkou večeři? Připravte si celozrnnou housku s avokádovou pastou, vejcem nahniličko a semínky je skvělou volbou! Avokádo dodá chuťově vyváženému pokrmu zdravé tuky, vejce kvalitní bílkoviny a dýňová semínka i vlašské ořechy dodají nejen skvělou chuť, ale i cenné živiny. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

Tohle je skvělá volba pro zdravější mlsání! Křupavé, voňavé a s výraznou sýrovou chutí se hodí nejen jako pohoštění na oslavu, ale i jako svačina. Vyzkoušet můžeme variantu s tymiánem, česnekem nebo si je můžeme ochutit podle své fantazie třeba rozmarýnem nebo chilli. Jsou jednoduché na přípravu a zmizí z talíře rychlostí blesku. Připravte si chutné domácí celozrnné sýrové tyčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Celozrnné těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
Celozrnný Club sendvič

Celozrnný Club sendvič

Teplé počasí vybízí k tomu připravit si něco dobrého k snědku a vyrazit ven. Rozložit deku a vychutnat si dobré jídlo s přáteli. Sendvič je skvělé piknikové jídlo a s Club sendvičem určitě nešlápneme vedle! Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Ovarová polévka

Černá ovarovica

Silná mastná polévka, která neodmyslitelně patřila k masopustním svátkům.
Černý kuba

Černý kuba

Černý nebo houbový kuba je tradiční vánoční pokrm z kroup a hub. Servíroval se na oběd, jako bezmasé jídlo. Původně do něj patřila houba štroček, ale dnes jej nahraďte dostupnějšími sušenými hříbky.
Čerstvé zeleninové hranolky s variací dipů, zeleninové crudité

Čerstvé zeleninové hranolky s variací dipů, zeleninové crudité

Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*