Černý kuba


Černý nebo houbový kuba je tradiční vánoční pokrm z kroup a hub. Servíroval se na oběd, jako bezmasé jídlo. Původně do něj patřila houba štroček, ale dnes jej nahraďte dostupnějšími sušenými hříbky.
Černý nebo houbový kuba je tradiční vánoční pokrm z kroup a hub. Servíroval se na oběd, jako bezmasé jídlo. Původně do něj patřila houba štroček, ale dnes jej nahraďte dostupnějšími sušenými hříbky.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    kroupy 400g
    sádlo 5lžic
    cibule 1ks
    česnek 6stroužků
    houby sušené
    sůl pepř
Pokyny
  1. Kroupy přebereme, dobře vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Osmažíme do růžova nakrájenou cibulku, přidáme kroupy a krátce opražíme.
  2. Osolíme, zalijeme vodou a podusíme. Sušené houby namočíme asi na hodinu do studené vody.
  3. Vodu scedíme, houby podusíme a smícháme s dušenými kroupami.
  4. Poté vše dosolíme, přidáme tlučený pepř, rozetřený česnek, majoránku a sádlo.
  5. Ve vymaštěném pekáčku zapečeme v troubě.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*