Čatní z manga

Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo. Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si  ho vyzkoušet připravit.
Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo. Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si  ho vyzkoušet připravit.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství surovin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    med
    ocet balzamikový
Pokyny
  1. Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
  2. Všechny ingredience vložíme do kastrolu a přivedeme k varu.
  3. Po 5 minutách teplotu zmírníme a za občasného míchání vaříme zvolna přibližně hodinu a půl.
  4. Čatní je hotové ve chvíli, kdy nám směs zhoustne.
  5. Hustý dip rozmixujeme a pokud je potřeba, dochutíme ho solí.
  6. Čatní se výborně hodí ke steakům i ke smaženým pokrmům. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*