Čatní z manga


Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo. Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si  ho vyzkoušet připravit.
Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo. Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si  ho vyzkoušet připravit.
Porce
dle množství surovin
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    med
    ocet balzamikový
Pokyny
  1. Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
  2. Všechny ingredience vložíme do kastrolu a přivedeme k varu.
  3. Po 5 minutách teplotu zmírníme a za občasného míchání vaříme zvolna přibližně hodinu a půl.
  4. Čatní je hotové ve chvíli, kdy nám směs zhoustne.
  5. Hustý dip rozmixujeme a pokud je potřeba, dochutíme ho solí.
  6. Čatní se výborně hodí ke steakům i ke smaženým pokrmům. Přejeme dobrou chuť!
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*