Jehněčí maso se u nás v kuchyni nepoužívá příliš často. Věřte ale, že právě roláda z jehněčího masa je ideální příležitostí s příchutí jara, jak oslavit Velikonoce. Tento recept přináší kombinaci lahodného jehněčího masa s bylinkami a chuťově plnou omáčkou z červeného vína. To vše doplněné o barevnou zeleninovou přílohou pro chuťovou symfonii. Jak si připravit lahodnou jehněčí roládu na víně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Mazanec a velikonoční beránek patří již tradičně k velikonoční tabuli. Ale k velikonočním receptům patřívaly dříve také “jidáše”. Podle tradice se pekly na Škaredou středu, kdy hospodyňky vymetaly komíny a pekly kynuté pečivo pokroucené jako Jidášův charakter. Dle jiného příběhu symbolizují provaz, na kterém se Jidáš oběsil.
Tradice praví, že se pak měly “jidáše” pojídat na Zelený čtvrtek před východem slunce, což mělo zajistit například pevné zdraví, ochranu před hadím uštknutím, včelím bodnutím a lidskou zradou.
Zkusme letos na sváteční stůl přinést něco nového a neobvyklého. Velikonoční věnec z kynutého těsta je nejen nádhernou ozdobou, ale také chutným pokrmem, který zpestří velikonoční tabuli a potěší všechny milovníky sladkých dobrot. A co je nejlepší? Věnec můžeme ozdobit podle naší fantazie - použít můžeme mašle, kraslice a další dekorace. Připravme se na nadcházející svátky s originálním receptem na velikonoční věnec z kynutého těsta podle Jakvkuchyni.cz!
Včelí úly, či vosí hnízda? Bez ohledu na název mizí obvykle právě toto nepečené cukroví ze svátečních talířů jako první! Právě proto by neměla tato klasika chybět na vánočním stole ani letos. Recept přináší Jakvkuchyni.cz!
Když se potkají med, skořice a rýžová smetana, dokonalá chuť je jen otázkou času. Namočené kešu oříšky dodají základ, na kterém se tato zimní symfonie rozvine do dokonalosti.