Dopřejte si tradiční masopustní sladkosti


Konec zimy, to znamená masopust, tedy doslova půst od masa. Stejný význam má i karneval – pochází z latinského carne (maso) a vale (sbohem). Oslava přicházejícího jara se nese ve znamení boží milosti, koblih a koláčů. Tyto sladké pochoutky byly zároveň i posledním tučným jídlem před půstem. Vy si ale tyto sladké dobroty můžete vychutnat po celý rok.  Před sezónou hubnutí do plavek ale chutnají nejlépe :-).

donuts

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské...

Recept - suroviny a postup

Masopustní koláče

Masopustní koláče

Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout....

Recept - suroviny a postup

Boží milosti neboli kraple

Boží milosti neboli kraple

V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a...

Recept - suroviny a postup

 

Sklenici od marmelády stačí pořádně vyškrábat od zbytků marmelády a můžete ji přinést do zeleného kontejneru na sklo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*