Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Každodenní vaření, nákupy, úklid a veškeré drobnosti kolem mohou zabrat hodně času. Máme pro vás tipy, jak si tuto práci zjednodušit. Připravte snídani už večer…
Jedlá soda stojí doslova pár korun a v kuchyni ji můžete využít k pečení i úklidu. Její hlavní vlastností je, že neutralizuje pH. Kypřidlo pro…
Pravidelná strava je zvlášť pro děti velmi důležitá. Děti totiž potřebují v průběhu dne dostatek energie, kterou bez svačin a snídaní nemají. Správným stravováním má…
Iva Hüttnerová vybírá ty nejlepší rady našich babiček. K čemu všemu se dá využít ocet? Ocet byl a je v domácnosti velmi důležitý, a to…
Olivový a řepkový olej jsou stálicemi mezi oleji. Pokud ale olivový olej používáte na smažení, protože je zdravější než máslo, zbystřete. Při velkých teplotách se…
Má smysl třídit? Skončí všechno skutečně na jedné hromadě? Mám vymývat kelímky od jogurtů nebo ne? Jak je možné, že se u nás třídí jen…
Iva Hüttnerová vybírá ty nejlepší rady našich babiček. K čemu všemu se dá využít sůl? Češi jsou velkými milovníky soli, podle průzkumů jsme mezi jejími…
Dlouhé roky se v Čechách vařila pouze standardní jídla a úplně se zapomínalo na klasické chuťovky našich předků. Naštěstí poslední roky se pomalu lidé vrací…
Moderní technologie nám nejen zjednodušují práci, ale také přinášejí nové možnosti ve vaření. Díky nim zůstávají v potravinách živiny a tělu prospěšné látky. Teď se…
Abyste se orientovali v spleti různých steaků, připravili jsme pro vás jednoduchý přehled. Většinou se jedná o maso vyzrálé, které zráním získalo křehkost, a proto…