Možná vám letos nadělil někdo z rodiny, známý, nebo Ježíšek pod stromeček elektrický pomalý hrnec. Je-li tomu tak, jásejte! Právě jste totiž získali oddaného pomocníka,…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Zdá se vám, že jsme si spletli roční období? Myslíte si, že na hubnutí do plavek je ještě spousta času? Naopak! Teď je ta nejlepší…
Fazole a hrách jsou semena z rodiny „fabaceae“, běžně známé jako luštěniny. Jsou cenově dostupným zdrojem bílkovin, vlákniny, minerálních látek, stopových prvků, vitamínů a jiných fytonutrientů.…
Blíží se závěr roku a tak jsem si pro vás připravila takové shrnutí o tom, jak jsme na tom v České republice s tříděním odpadu – najdete…
Tuky jsou nepostradatelnou součástí lidské stravy. Stále častěji se hovoří o zbytečném strachu a obavách právě z tuků. Tuk je přitom přirozenou součástí celé řady potravin.…
Silvestr se nezadržitelné blíží, skoro klepe na dveře. Pro některé z nás je to den největších oslav v roce, pro jiné představuje obavy z nekontrolovatelného přejídání…
V předešlém díle jsem se věnovala skladbě domovního odpadu v článku Víte, kolik čeho za 365 dní vyhodíme? Teď je na místě zabývat se samotným tříděním odpadu,…
Málokterý pokrm nabízí tolik možných variant, jako právě bramborový salát. I když jste zvyklí připravovat každý rok na Vánoce ten svůj, třeba právě letos dostanete…
Když jsme slavili 3. narozeniny projektu Jak v kuchyni na Farmářských trzích na pražském Kulaťáku v loňském roce (17. 9. 2016), doufali jsme, že se…
Když se vám do ruky dostane neznámý výrobek, určitě si jej pořádně prohlédnete. Jeho obal totiž obsahuje zásadní informace o tom, z čeho je vyroben…
Sklo běžně používáme v každodenním životě, aniž bychom si uvědomovali, jak je pro nás důležité. Voda ve skleničce, květiny ve váze, ranní hygiena před zrcadlem,…











