Známe to asi všichni – ráno vstaneme a uvědomíme si, co všechno nás ten den čeká. Je trochu shon, nebo se něco nedaří, a my…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
V tomto článku si společně probereme postup, jak si doma připravit sušené maso. Tuto pochoutku oceníte při pohoštění důležité návštěvy, ale třeba i při náročných…
Bylinky a zase bylinky. Pokud nemáme vlastní zahrádku, nebo alespoň bylinkové květináče na parapetu, občas nějaké dostaneme od příbuzných, nebo si prostě musíme vystačit s bylinkami…
V předešlém článku jsme se dozvěděli, kdy u dětí začít s první lžičkou – článek: Kdy je nejlepší čas na první lžičku. Dnes se pojďme…
Bylo by velkou chybou považovat zásmažku neboli jíšku za nutné zlo a při vaření ji odbývat. Právě ona totiž rozhoduje o tom, zda bude našim…
Dostali jste neskutečnou chuť na kuřecí maso? Pokud ano, otevřeli jste si správný článek ze seriálu Maso (už jsme psali o mase telecím, vepřovém a…
Recyklujete odpad? Takovou větu zaslechl určitě každý z nás. Jen málokdo ale ví, že tato formulace vlastně není vůbec správná. My, kteří odpad doma třídíme…
Játra jsou centrem tělesné látkové výměny. Představují orgán proměny, přeměny a také obnovy. Jejich funkce je velmi různorodá. Především játra udržují, pomocí enzymu glukokináza, stabilní…
Ještě před dvaceti lety jsme červenou řepu znali snad jen díky stejnojmenné pohádce a notně nudnému salátu ze školní jídelny. Časy se ale změnily. Z…
Určitě je znáte – velké barevné nádoby určené pro třídění odpadu. Obvykle jich stojí na jednom místě několik pohromadě – to jsou tzv. třídicí hnízda,…
Dnes se podíváme na způsob úpravy masa ohřevem ve vodní lázni. Tato forma přípravy pokrmů se vyznačuje tím, že je velmi pomalá a v jídle…











