• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin

Články

Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.

Aloe Vera
Články

Aloe vera

Posted on 18. 9. 201916. 12. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Co je aloe vera? Aloe vera je sukulentní rostlina, nenáročná na pěstování, která je velmi rozšířená i v domácnostech, málokdo však využívá její léčebný potenciál.…
Znáte všechny druhy rýže
Články

Znáte všechny druhy rýže?

Posted on 7. 9. 20193. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Rýže je základní potravinou téměř poloviny světové populace. V Číně a Indii se pěstuje již více než 5000 let. Nejčastěji na rýžových polích, kdy jsou…
Pesto z mrkvové natě
Články

Pesto z mrkvové natě se špagetami v podání šéfkuchaře Igora Chramce

Posted on 4. 9. 20191. 11. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Mrkvovou nať většina z nás vyhazuje, což je velká škoda. Proč? To nám poví Igor Chramec, šéfkuchař restaurace Zátiší. Ukáže nám, jak z mrkvové natě…
Být či nebýt veganem a na co si dát pozor
Články

Být či nebýt veganem a na co si dát pozor?

Posted on 26. 8. 20198. 12. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Veganství je způsob života, při kterém jedinec konzumuje čistě rostlinnou stravu a často se vyhýbá všemu živočišného původu (např. výrobky z kůže jako obuv, kabelky, vlny…
Tipy a triky: Příprava smoothie, sorbetu nebo kuliček z melounu
Články

Tipy a triky: Příprava smoothie, sorbetu nebo kuliček z melounu

Posted on 8. 8. 20193. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Také je pro vás meloun symbolem svěží svačinky? Pokud se vám právě začínají sbíhat sliny, čtete správný článek. Poradíme vámí, jak meloun jednoduše nakrájet a…
10 tipů, jak plánovat nákup, abychom ušetřili
Články

10 tipů, jak plánovat nákup, abychom ušetřili

Posted on 5. 8. 20193. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Také při nákupech zbytečně utrácíte? Připravili jsme pro vás návod, jak to příště můžeme změnit. Stačí, když se budeme řídit jednoduchými radami. Tak jak na…
Polévka z bramborových slupek
Články

Polévka z bramborových slupek na ztraceném vejci v podání uznávaného Marka Šády

Posted on 1. 8. 20191. 11. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Marek Šáda je uznávaným kuchařem, který vede restauraci Bellevue a Mlýnec. V rámci projektu Vaříme beze zbytku se s námi podělí o recept na vynikající…
Vermikompostér - třídění a recyklace bioodpadu doma
Články

Vermikompostér – třídění a recyklace bioodpadu doma

Posted on 29. 7. 201914. 4. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Už jste se někdy setkali s pojmem vermikompostér, kalifornské žížaly nebo žížalí čaj? Pokud ne, pak jste tu správně! Bioodpad totiž tvoří téměř 1/5 objemu…
Jak nám šlo třídění a recyklace odpadu v roce 2018?
Články

Jak nám šlo třídění a recyklace odpadu v roce 2018?

Posted on 26. 7. 2019 by Jakvkuchyni.cz
O nás Češích se toho říká hodně – třeba že máme zlaté ručičky, nebo že jsme národem kutilů, chatařů či pivařů. Málokdo ale ví, že…
Znovuobjevené kroupy
Články

Znovuobjevené kroupy

Posted on 23. 7. 20193. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Kroupy dříve patřily mezi základní a nezbytné suroviny v každé kuchyni. Jejich využití je opravdu široké, i proto se v posledních letech jejich sláva vrací.…
Oleje – tuky v naší stravě
Články

Oleje – tuky v naší stravě

Posted on 19. 7. 20193. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Oleje patří mezi základní zdroje tuků. Tuky jsou jednou ze tří hlavních makroživin (mezi které patří ještě sacharidy a bílkoviny), a jsou proto nezbytné pro…

Posts pagination

Previous Page Page 1 … Page 27 Page 28 Page 29 … Page 88 Next Page

Nejčtenější články

  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • shutterstock_245158483-1
    Jitrocel: Vyrobte si sirup, odvar nebo med
  • bazalka-titulka
    10 způsobů jak využít bazalku v kuchyni
  • spenat-titulka
    12 zásaditých potravin pro zdravé tělo
  • Soutez-1080x1080-foto-150x150
    Soutěž o lístky na festival s Jakvkuchyni.cz

Hodí se Vám do kuchyně

Infografika: Jak na vajíčka?

Infografika: Jak na vajíčka?

Díky našemu šikovnému návodu snadno zjistíte nejen to, v jaké zemi spatřilo vejce světlo světa, ale také v jakých podmínkách žila jeho opeřená stvořitelka. A protože i u vajíček na velikosti záleží, nechybí údaj kategorizující jejich hmotnost.

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...