• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin

Články

Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.

zajímavosti ze světa plastů
Články

Zajímavosti ze světa plastů

Posted on 13. 5. 202013. 3. 2023 by Jakvkuchyni.cz
Plasty – kdy se objevily? Znáte správný význam pojmů igelit, PET či mikroten? Proč jsou plasty tak populární? Kde a k čemu je používáme? Jak jsme…
beta glukany
Články

BETA-GLUKANY (β-GLUKANY)

Posted on 6. 5. 20209. 4. 2022 by Jakvkuchyni.cz
Glukany obecně jsou skupina necelulózových  a neškrobových polysacharidů, které jsou tvořeny navzájem propojenými molekulami glukózy. Jednotlivé řetězce mohou být spojeny vazbou α (alfa) nebo β…
Malý průvodce výživou - Makroživiny: sacharidy
Články

Malý průvodce výživou – Makroživiny 3: tuky

Posted on 5. 5. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Seriál „Malý průvodce výživou“ nám tentokrát prozradí informace a zajímavosti o tucích, které také spadají do skupiny makroživin. V tomto článku prozradíme, jakou roli hrají tuky…
Tipy a triky: Jak na brambory?
Články

Tipy a triky: Jak na brambory?

Posted on 4. 5. 20204. 5. 2020 by Jakvkuchyni.cz
V dalším článku ze série Tipy a triky s názornými ukázkami ve videu prozradíme,  jak můžeme brambory připravit na tisíc způsobů – jako polévku, přílohu,…
Koriandr: Jídlům dodá tu správnou chuť a pomůže s trávením
Články

Koriandr: Jídlům dodá tu správnou chuť a pomůže s trávením

Posted on 3. 5. 20208. 12. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Dnes jsme si vzali na mušku koriandr – rostlinu, která dodá našim jídlům vynikající chuť a tělu pomůže s mnoha neduhy. Možná vás překvapí, co…
Hrnce a nádobí –  vývoj a vliv na připravované pokrmy a naše zdraví
Články

Hrnce a nádobí –  vývoj a vliv na připravované pokrmy a naše zdraví

Posted on 29. 4. 202030. 10. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Hrnce a nádobí jsou jednou z nejstarších skupin předmětů, které člověk pro své přežití potřeboval. Už od počátku byl závislý na příjmu potravy. Ve vývoji…
Správné nakládání s odpadem v době koronaviru je důležité – jak na to?
Články

Správné nakládání s odpadem v době koronaviru je důležité – jak na to?

Posted on 5. 4. 202013. 3. 2023 by Jakvkuchyni.cz
Pandemie způsobená virem COVID-19, která zasáhla svět, má značné dopady na naše životy. Koho by ale napadlo, že i taková činnost, jako je nakládání s…
Nepořádek u kontejnerů a popelnic
Články

Nepořádek u kontejnerů a popelnic 

Posted on 2. 4. 20202. 4. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Jan Neruda kdysi položil stále aktuální řečnickou otázku: „Kam s ním?“ V tomto případě je řeč o odpadu. Komunální odpad, ať již směsný nebo tříděný, je běžnou…
Malý průvodce výživou - Makroživiny: sacharidy
Články

Malý průvodce výživou – Makroživiny 2: bílkoviny

Posted on 31. 3. 20204. 3. 2021 by Jakvkuchyni.cz
V tomto dílu seriálu Malý průvodce výživou zavítáme opět do světa makroživin, kam spadají kromě sacharidů, kterým jsme se věnovali v předešlém dílu, také bílkoviny. Jakou roli…
Trápí vás záněty močových cest? Našli jsme potraviny, které pomohou s prevencí
Články

Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!

Posted on 22. 3. 20205. 2. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Zánět močových cest je nepříjemná a často opakující se infekce. Jak vzniká a jak mu můžeme předcházet? To se dozvíme v článku. Zánět močových cest…
znáte a jíte junk food
Články

Znáte a jíte „junk food”?

Posted on 19. 3. 20205. 2. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Ve světě globalizace se to jen hemží cizojazyčnými pojmy. Možná už jste slyšeli pojem „junk food“ a pokud ne, nevadí, právě o něm totiž Jakvkuchyni.cz…

Posts pagination

Previous Page Page 1 … Page 23 Page 24 Page 25 … Page 88 Next Page

Nejčtenější články

  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • shutterstock_245158483-1
    Jitrocel: Vyrobte si sirup, odvar nebo med
  • bazalka-titulka
    10 způsobů jak využít bazalku v kuchyni
  • spenat-titulka
    12 zásaditých potravin pro zdravé tělo
  • Soutez-1080x1080-foto-150x150
    Soutěž o lístky na festival s Jakvkuchyni.cz

Hodí se Vám do kuchyně

Samolepky pro kořenky: Bez vepsaných názvů kořenek a zavařenin

Samolepky pro kořenky: Bez vepsaných názvů kořenek a zavařenin

Pokud potřebujete hodně místa na popisky, vytiskněte si tyto samolepky. Jsou bez našich popisů a můžete si do nich psát cokoliv.

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...