Divoká rostlina s rudými plody roste především na slunných mezích. Je nabitá vitamíny a látkami, které posilují naši imunitu. Naučme se šípek sbírat a zpracovávat.…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Žampiony patří mezi nejoblíbenější houby. Co z nich můžeme v kuchyni vykouzlit? Polévky, omáčky i dobroty pro letní grilování. A právě na přípravu žampionů pro…
Na kárce, v kočárku, nebo třeba v autě, vše, co má kola, může posloužit ke svozu odpadu. Tedy za předpokladu, že se rozhodneme odvézt odpad do…
Vitaminy k životu potřebujeme – v naší stravě plní nepostradatelnou roli. Tentokrát se budeme zabývat vitaminy rozpustnými ve vodě. O které vitaminy se jedná? Kde je najdeme?…
Preferenci sladké chuti máme evolučně zakořeněnou od nepaměti. Sladká chuť totiž obvykle signalizovala bohatý a bezpečný zdroj energie. Proto není překvapením, že lidé hledají varianty,…
Zelí je vitamínová bomba, která podporuje naši imunitu, tedy i zdraví, ale také krásu. Jak ho správně zpracovat a využít v kuchyni? Zelí a jeho…
Už jste slyšeli o léčivé síle pelyňku? Že ne? Pojďme se s ním seznámit! Jakvkuchyni.cz prozradí, co vše dokáže a jak si ho jednoduše vypěstovat…
Ani pláštěnka, ani sklenice, ani plechovka od limonády, pánev, nebo třeba alobal, se nevyrábějí ze vzduchu. Tím, co stojí na počátku výroby produktů, je, vznešeně…
S vitaminy se setkává každý během života každý z nás. Je jich celá řada a přijímáme je potravou. Tentokrát se zaměříme na vitamíny rozpustné v…
Kdy jindy sáhnout po chladivém osvěžení, než v blížícím se letním parnu? Mrazáky v obchodech přetékají lákavou mraženou pochoutkou, stánky s točenou zmrzlou dobrotou jsou…
Libeček najde v kuchyni i v domácí lékárně široké využití. Jeho pěstování je navíc velmi jednoduché. Jak ji můžeme používat a pěstovat? Jakvkuchyni.cz prozradí o…