Šípky obsahují mnoho prospěšných látek, zejména vitaminů a antioxidantů, které mají pozitivní účinky na zdraví. Šípek obsahuje nejvíce vitamínu C a je proto vhodný jako prevence nachlazení a viróz, ale i při léčbě. Jak tedy zpracovat a uchovat šípky přes celou zimu, abychom si zajistili přísun zdraví prospěšných látek? Ideální je forma šípkového sirupu, který si můžete připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Pochoutka
Šípek je plný zdraví prospěšných látek a obsahuje vysoké množství vitamínu C. Má širokou paletu možností pro vnitřní i vnější použití. Jeho léčivé účinky se skvěle projeví i v šípkovém oleji, který prospívá pleti a hojení ran. Postup pro přípravu domácího šípkového oleje přináší Jakvkuchyni.cz!
Rychlé, chutné a zdravé jídlo, které bude chutnat dětem i dospělým? Zkuste si připravit cuketové placičky, které se hodí na oběd i večeři. Recept na Jakvkuchyni.cz!
Domácí popcorn je výborný, zdravý a navíc si můžeme sami určit, kolik soli nebo cukru do něj přidáme. K výrobě nepotřebujeme mikrovlnou troubu, stačí nám hrnec a sporák. Jak si připravit domácí popcorn s parmezánem?
Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
Arónie obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, zejména antioxidantů, vitamínu C, ale i rutin. Připravte si podle receptu Jakvkuchyni.cz pečený kompot, který se perfektně hodí k dochucení sýrů, různých druhů masa, čajů a dezertů. Jak na to?
Aronie je plná zdraví prospěšných látek, hlavně antioxidantů, které mají pozitivní účinky na zdraví. Jak si připravit kompot z arónie doma?
Pohoštění pro návštěvu, odpolední zobání u pěkného filmu nebo lehká večeře - ve všech případech nám cuketové chipsy se sýrem přijdou vhod. Cuketa je navíc zdravá, takže v tomto případě mohou výčitky svědomí stranou. Jak si připravit tohle zdravé mlsání prozradí Jakvkuchyni.cz!
Kombinace lehce pálivých papriček a smetanového sýru je skvělá! Je to ideální pohoštění k vínu nebo pivu při posezení s rodinou a přáteli. Výhodou je, že chutnají skvěle teplé i studené.
Zbyla vám od oběda uvařená rýže? Rozhodně ji ještě můžeme využít! Pokud na její slanou variantu už chuť nemáme, vyzkoušejte sladkou verzi. Společně s šéfkuchařem Davidem Šaškem si prozradíme výborný recept na mléčnou rýži bez laktózy s malinami. Jak na to?
Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?