Zeleninové muffiny

Zeleninové muffiny jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat zbytky zeleniny a připravit si zdravou slanou dobrotu, kterou milují děti i dospělí. Díky sýru a vláčné konzistenci chutnají skvěle teplé i studené a hodí se jako rychlá večeře, svačina nebo pohoštění na piknik. Připravte si zeleninové muffiny podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Zeleninové muffiny jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat zbytky zeleniny a připravit si zdravou slanou dobrotu, kterou milují děti i dospělí. Díky sýru a vláčné konzistenci chutnají skvěle teplé i studené a hodí se jako rychlá večeře, svačina nebo pohoštění na piknik. Připravte si zeleninové muffiny podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 muffinů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    zelenina 200g nastrouhaná cuketa, mrkev a jarní cibulka
    mouka 200g hladká
    mléko 100ml
    gouda 100g nastrouhaná
    olej 50ml slunečnicový
    vejce 2ks
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme.
  2. V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva.
  3. Přidáme nastrouhanou zeleninu, sýr, vejce, mléko a olej a vše zamícháme.
  4. Košíčky na muffiny vložíme do formy a připravenou směsí je naplníme.
  5. Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut - propečenost otestujeme zapíchnutím špejle - těsto se nesmí lepit.

Papírové košíčky od muffinů můžeme vytřídit do kontejneru označeného modrou samolepkou. Další tipy na bezezbytkové vaření přináší seriál Gurmánské vaření beze zbytku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*