Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
    
| 
 | 
 
Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
     
 | 
          | 
 
Porce     
8 porcí     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
ocet
250ml
 
voda
250ml
 
cukr
50gramů
krupice
 
filety
8ks
 
pepř
4ks
celý
 
nové koření
4lžičkx
 
sůl
2 1/2lžičky
 
cibule
2ks
 
hřebíček
2ks
 
bobkový list
2ks
  | 
Pokyny    
- Připravíme si hrnec a vložíme do něj vodu, ocet, sůl, cukr a ostatní koření. Tento mix přivedeme k varu.
 - Na dno skleněné mísy poskládáme na kolečka nakrájenou jednu cibuli. Na ni rozložíme filety ze sledě a na ně poklademe kolečka druhé nakrájené cibule.
 - Filety v míse zalijeme vroucím nálevem s kořením, octem, solí, vodou a cukrem.
 - Vychlazenou mísu se sledi a s nálevem dáme na dva až tři dny vychladit a odležet do chladu, ideálně do lednice.
 
TIP Jakvkuchyni.cz: Nakládaného sledě doporučujeme podávat s domácím chlebem a s černým skandinávským pivem.
