Dutch Baby – nadýchaná palačinka mnoha chutí

O nadýchaných palačinkách “Dutch Baby jste již určitě slyšeli. Říká se jim také “German Pancake”, “Bismarck” či “Dutch Puff”. Na rozdíl od „klasických“ palačinek se tato palačinka peče v předehřáté troubě na pánvi. Nejlepší je použít pánev litinovou, která drží žár. Při vyndání z trouby je palačinka krásně nafouknutá, bohužel do pár minut splaskne. To ovšem na chuti nic nemění. Palačinku můžeme zapéct rovnou s ovocem nebo si jej připravit až na servírování. Při podávání ji můžeme zakápnout pouze citronovou nebo limetkovou šťávou a pocukrovat, přelít javorovým sirupem nebo ozdobit čerstvým ovocem. Jak na to?
O nadýchaných palačinkách “Dutch Baby jste již určitě slyšeli. Říká se jim také “German Pancake”, “Bismarck” či “Dutch Puff”. Na rozdíl od „klasických“ palačinek se tato palačinka peče v předehřáté troubě na pánvi. Nejlepší je použít pánev litinovou, která drží žár. Při vyndání z trouby je palačinka krásně nafouknutá, bohužel do pár minut splaskne. To ovšem na chuti nic nemění. Palačinku můžeme zapéct rovnou s ovocem nebo si jej připravit až na servírování. Při podávání ji můžeme zakápnout pouze citronovou nebo limetkovou šťávou a pocukrovat, přelít javorovým sirupem nebo ozdobit čerstvým ovocem. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 palačinka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    višně 200g vypeckované
    vejce 3ks
    máslo 2lžíce
    citrón 1ks
    cukr moučka na posypání
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  2. Litinovou pánev (průměr cca 20 – 25 cm) vymažeme máslem a necháme ji zhruba 3 minuty nahřát v troubě. (v případě použití jiné pánve vhodné do trouby nahříváme déle – až 20 -30 minut).
  3. Pánev s rozehřátým máslem vyndáme z trouby a krouživým pohybem rozlijeme máslo po celé pánvi. Vlijeme na ni těsto.
  4. V této fázi můžeme také přidat ovoce.
  5. Vložíme zpět do trouby, ihned zavřeme a pečeme 20 – 25 minut. Během pečení troubu nesmíme otevřít.
  6. Pečeme dozlatova – okraje se zvednou do výšky a na povrchu se budou tvořit velké bubliny.
  7. Po vyndání z trouby ale palačinka rychle splaskne.
  8. Nejlepší je proto podávat ihned zakapané limetkou a posypané cukrem, nebo ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*