Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
    
| 
 | 
 
Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
20 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané a omyté brambory.
 - Přidáme sůl, kmín, omyté a nasekané listy šťovíku.
 - Vaříme, dokud brambory nezměknou.
 - Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce nakrájená na malé kousky.
 - Polévku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky
 - Nakonec přilijeme smetanu, abychom polévku zjemnili.
 
