Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
    
| 
 | 
 
Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
     
 | 
          | 
 
Porce     
500 g  pomazánky     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
20 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
jogurt
300g
řecký
 
kari
2lžičky
 
olivový olej
2lžíce
 
čočka
1hrnek
červená
 
cibule
1ks
červená
 
římský kmín
1špetka
  | 
Pokyny    
- Červenou čočku důkladně propláchneme pod studenou vodou a vysypeme do hrnce.
 - Zalijeme ji studenou vodou a přivedeme k varu.
 - Nezakrytou vaříme 5 minut.
 - Potom přidáme sůl, promícháme a ztlumíme oheň.
 - Zakryjeme pokličkou a necháme odstát 10 minut.
 - Takto uvařenou čočku nemusíme slévat, měla by vsáknout všechnu tekutinu.
 - Mezitím, co se čočka vaří, si nakrájíme cibuli na kostičky.
 - Cibulku necháme na oleji zesklovatět.
 - Přidáme uvařenou čočku a promícháme.
 - Přidáme kmín a opepříme.
 - Necháme odstát a vychladit.
 - Jakmile bude směs vychladlá, přendáme ji do hlubší mísy nebo hrnce.
 - Postupně přidáváme řecký jogurt, kari a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme.
 - Nemusíme mixovat úplně dohladka, pokud zůstanou některá zrnka čočky celá, vůbec to nevadí.
 
