Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).     
| 
 | 
 
Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).      
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Rozehřejeme olivový olej na pánvi, opečeme krevety, z každé strany maximálně 5 minut, a zabalíme je do alobalu.
 - Rajčata dáme do cedníku, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - Do pánve vložíme kalamáry a k nim přimícháme oloupaná rajčata.
 - Pár minut smažíme a vše osolíme, pak ke směsi přidáme rýži a zalijeme vodou.
 - Po 15 minutách přidáme špetku šafránu a vaříme dalších 15 minut na sníženém plameni.
 - V zeleninovém vývaru povaříme slávky a po scedění je společně s krevetami přidáme na hotovou paellu.
 - Máme hotovo a jde se servírovat!
 
