Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.    
| 
 | 
 
Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.     
 | 
          | 
 
Porce     
30 cm dortová forma     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
máslo
150g
 
čokoláda
150g
 
hladká mouka
120g
 
káva
instantní
 
kakao
20g
 
vejce
2ks
 
jogurt
150ml
bílý
 
krupicový cukr
140g
 
prášek do pečiva
1ks
 
jedlá soda
1špetka
  | 
Pokyny    
- Nalámanou čokoládu nechte rozpustit v kastrůlku, přidejte lžíci kávy a máslo.
 - Pak v jedné míse smíchejte mouku, prášek, kakao, cukr a sodu. V jiné nádobě smíchejte vejce s jogurtem.
 - Čokoládu stáhněte z plotny a vlijte společně s vaječnou směsí do mouky.
 - Po promíchání vám vznikne tekutá hmota, kterou vlijete do vymazané dortové formy a pečete hodinu a půl při teplotě na 160 °.
 - Vychladlý korpus opatrně rozřízněte a potřete višňovou marmeládou, kterou smíchejte s griotkou a troškou teplé vody (griotka nemusí být). Oba díly pak spojte.
 - Dort polejte čokoládovou polevou, kterou si připravíte ve vodní lázni tak, že nalámanou čokoládu zalijeme vařící smetanou.
 - Postupně se za stálého míchání vytvoří hladká poleva, kterou dokončíme dort.
 
