Cizrna na paprice


[Total: 1    Average: 5/5]
Cizrna na paprice
Máte rádi slepici na paprice, ale přemýšlíte o odlehčenější a zdravější verzi této české klasiky? Pokud se nebojíte a rádi zkoušíte nové věci, pojďte si s námi připravit bezmasou verzi s cizrnou.
Cizrna na paprice
Máte rádi slepici na paprice, ale přemýšlíte o odlehčenější a zdravější verzi této české klasiky? Pokud se nebojíte a rádi zkoušíte nové věci, pojďte si s námi připravit bezmasou verzi s cizrnou.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1,5 hodiny
Suroviny
    smetana 250ml sójová nebo klasická
    cizrna 200g
    cibule 2ks
    česnek 2stroužky
    paprika 1lžíce sladká, mletá
    pórek 1ks
    cuketa 1/2ks
    voda 1/2l
    sůl pepř
Pokyny
  1. Pokud budete připravovat pokrm z konzervované cizrny, můžete rovnou postoupit ke kroku 9.
  2. V případě, že připravujete pokrm ze sušené cizrny, nejprve ji propláchněte a namočte na 5–10 hodin.
  3. Vodu, ve které cizrnu namáčíte, před vařením slijte a použijte novou. Zbavíte tak cizrnu nadýmavých látek.
  4. Namočenou cizrnu vložte do většího hrnce a zalijte ji vodou, aby byla ponořená.
  5. Přidejte ½ lžičky majoránky.
  6. Přiveďte ji k varu, přidejte trošku studené vody a opět přiveďte k varu.
  7. Vařte do změknutí cca 1,5 hodiny.
  8. Uvařenou cizrnu sceďte a vývar si ponechte na omáčku.
  9. Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  10. Česnek nakrájejte na plátky.
  11. Ve větším hrnci orestujte na olivovém oleji cibulku, přidejte sladkou papriku, česnek a sůl. Papriku nerestujte moc dlouho, aby nezhořkla.
  12. Přilijte vodu a povařte doměkka.
  13. Pomocí tyčového mixeru rozmixujte směs s vodou.
  14. Stejně tak rozmixujte polovinu cizrny na hustou kaši (přidejte trochu vody), kterou následně použijete jako zahušťovadlo.
  15. Do hrnce s rozmixovanou cibulkou přidejte obě poloviny cizrny.
  16. Pórek omyjte a nakrájejte na kroužky.
  17. Cuketu nakrájejte na malé kostičky.
  18. Pórek i cuketu následně přidejte do hrnce a krátce povařte.
  19. Pokud chcete zjemnit chuť, přilijte smetanu nebo sójovou smetanu.
  20. Dochuťte pár kapkami citronové šťávy a ještě podle chuti osolte a opepřete.
  21. Podávat můžete s těstovinami, knedlíky nebo quinoou.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*