Energetické tyčinky

Energetické tyčinky

Oproti běžně kupovaným tyčinkám jsou tyto extrémně zdravé, neobsahují totiž cukr ani jakékoliv přidané látky. Zkuste do nich přidat třeba vanilkovou nebo jinou tresť, abyste jim dodali zajímavou chuť.
Čočková polévka

Čočková polévka

Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
Kapr na černo

Kapr na černo

Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.