Kdoulový chlebíček

Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 plátků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    kdoule 1kg
    cukr 1kg krystalový
    citrón 1ks chemicky neošetřený
    ořechy 10dkg vlašská jádra
    voda 500ml studená
Pokyny
  1. Kdoule nemusíte loupat.
  2. Pouze je omyjte a rozkrájejte na čtvrtky.
  3. Pak je vložte do kastrolu, podlijte vodou a rozduste do měkka.
  4. Připravte si druhý širší kastrol a ještě horkou kdoulovou hmotu do něj propasírujte přes husté síto.
  5. Přisypte cukr, nastrouhané nebo nadrobno rozdrcené ořechy a ovesné vločky a směs znovu přiveďte k varu.
  6. Na závěr přilijte citronovou šťávu, a pokud máte chemicky neošetřený citron, přidejte i trochu nastrouhané citronové kůry.
  7. Ve chvíli, kdy hmota tvoří na talíři kapky, které se neroztékají a tuhnou, je vhodná doba ji nalít do formy na biskupský chlebíček, kterou jste předtím vypláchli studenou vodou.
  8. Když hmota zcela ztuhne, můžete ji vyklopit a podle libosti krájet na plátky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*