Kdoulový chlebíček

Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 plátků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kdoule 1kg
    cukr 1kg krystalový
    citrón 1ks chemicky neošetřený
    ořechy 10dkg vlašská jádra
    voda 500ml studená
Pokyny
  1. Kdoule nemusíte loupat.
  2. Pouze je omyjte a rozkrájejte na čtvrtky.
  3. Pak je vložte do kastrolu, podlijte vodou a rozduste do měkka.
  4. Připravte si druhý širší kastrol a ještě horkou kdoulovou hmotu do něj propasírujte přes husté síto.
  5. Přisypte cukr, nastrouhané nebo nadrobno rozdrcené ořechy a ovesné vločky a směs znovu přiveďte k varu.
  6. Na závěr přilijte citronovou šťávu, a pokud máte chemicky neošetřený citron, přidejte i trochu nastrouhané citronové kůry.
  7. Ve chvíli, kdy hmota tvoří na talíři kapky, které se neroztékají a tuhnou, je vhodná doba ji nalít do formy na biskupský chlebíček, kterou jste předtím vypláchli studenou vodou.
  8. Když hmota zcela ztuhne, můžete ji vyklopit a podle libosti krájet na plátky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*