Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!
Suroviny: voda
Léto v lahvi! To je meduňkovo-mátový sirup, který vám poslouží nejen na přípravu nápoje, ale i na dochucení dezertů.
Svěží koláč plný barev a vůní. Pokud Vás tlačí čas, sáhněte po hotovém křehkém těstě v obchodě. Chcete-li si užít přípravu koláče od samého začátku, připravte si těsto vlastní. Vůně másla spolu s letním ovocem Vám bude tou pravou odměnou.
Francouzský koláč quiche (vyslovte kyš) je stejně univerzální jako pizza - a stejně tak dobrý. Do korpusu z těsta můžete přidat své oblíbené maso nebo zeleninu. Chutná horký i studený, zkuste si jej přibalit i na piknik.
Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.
Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
Zázvor patří k nejúčinnějším potravinám v boji s nachlazením. V létě zase krásně osvěží jako zázvorová limonáda. Ve formě sirupu je použití zázvoru velmi snadné a rychlé – stačí jej rozmíchat ve vodě nebo čaji.
Na zahřání na podzim je skvělý aromatický čaj se super zdravou brusinkou a kořením.
Křupavé a skořicovým cukrem dochucené churros jsou snadné a rychlé. Všechny chuťové buňky budou díky receptu na Jakvkuchyni.cz v sedmém nebi!
Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
Snídaně, na kterou se budete těšit od večera! Podávejte s čerstvým pečivem. Vejce Benedikt jsou také oblíbeným jídlem pro brunch.










