Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Suroviny: vejce
Nudle Pad Thai (Pad znamená rychle opéci, Thai označuje zemi původu) jsou oblíbeným pokrmem milovníků thajské kuchyně a v Thajsku se jedná o nejrozšířenější recept. Základem jsou rýžové nudle smažené na pánvi wok s vajíčky a dalšími surovinami, jako jsou krevety, kuřecí maso nebo tofu. Obsahují také spoustu zeleniny a koření. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná a můžeme zaručit, že si vždy báječné pochutnáte. Jsou prostě sázkou na jistotu. Jakvkuchyni.cz přináší návod, jak si je připravit doma.
Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?
Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
Empanadas jsou masem plněné kapsičky, které jsou oblíbené v zemích Jižní Ameriky. Každá země má svoji oblíbenou variantu. Kapsičky se pečou v troubě a jsou ideální k posezení s přáteli, na oslavy, nebo party. Kromě vepřového masa lze pro náplň použít maso hovězí, kuřecí nebo tuňáka. Záleží na nás. Jak na mexické empanadas s náplní s vepřového masa?
Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například kyselo. Pokud tedy milujete kyselé chutě, pak si zcela jistě oblíbíte i polský žurek. Tato polévka je velmi sytá a vydatná. Jejím základem je zákvas z žitné mouky, silný vývar z kostí nebo uzeného masa. Přidat můžeme klobásy, brambory, vařená vejce atd.
Italská klasika v novém netradičním kabátku - s ovocem a bez cukru. Myslíte, že bez kávy a kakaa to nebude ono? Mýlíte se! Malinové tiramisu podle receptu Jakvkuchyni.cz voní po kávě, základ tvoří domácí nadýchané piškoty a lahodný krém. Vše chuťově dokonale završí chuť malinového rozvaru a zdobení z čerstvých malin. Věřte, že tohle malinové tiramisu je naprosto dokonalé! Jak na to?
Tarte tatin, čili obrácený koláč, patří snad k nejznámějším francouzským koláčům. Jeho vznik je přisuzován sestrám Tatinovým, kdy jedna z nich zapomněla dát pod jablka těsto. Vyřešila to tak, že jablka těstem přikryla. Jedná se tedy v podstatě o obrácený koláč. Na jeho přípravu můžeme použít v podstatě jakékoli ovoce, dokonce jej můžeme připravit i naslano. Jakvkuchyni.cz přináší recept se skvělou chuťovou kombinací hrušek a sýra s modrou plísní. Jak na to?
Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?