Zapečené jahody

Zapečené jahody

Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
Obrácené jahodové koláčky

Obrácené jahodové koláčky

I nás inspiroval slavný francouzský obrácený jablečný koláč, který je dílem sester Tatinových (recept na originální Tarte Tatin). Místo jablek jsme v tomto letním období zvolili voňavé jahody, které jsme zalili karamelem. A pokud se rozhodnete koláč podávat s vanilkovou nebo karamelovou zmrzlinou, dokonalý lehký nedělní dezert je na světě.
Panettone_italský vánoční chléb

Panettone – italský vánoční chléb

K českým Vánocům patří vánočka, k italským pak panettone. Tento sladký italský chléb je lehký a nadýchaný, plný kandovaného ovoce a nádherně voní. Variant na recept existuje několik, těsto můžete nechat kynout pár hodin, příprava však může zabrat i několik dní. Dnes si spolu připravíme recept, jemuž je potřeba věnovat trošku více času, které zabere především kynutí těsta. Ale věřte, výsledek stojí za to.
Vaječný koňak, nejen na velikonoční mlsání!

Vaječný koňak, nejen na velikonoční mlsání!

Vaječný koňak nechutná skvěle jen o svátcích, ale naše mlsné jazýčky si na něm rády pochutnají celoročně (třeba v alžírské kávě, v koňakové špičce, se zmrzlinou…). Výčet dobrot a možností, jak si vaječným koňakem ochutit život, je celá řada. Pokud preferujete domácí produkty (home made), tak právě vám přinášíme recept, jak si tuhle dobrotu udělat doma.
Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. V tomto článku vám proto ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
Krémová zmrzlina s jahodami a hruškový sorbet

Krémová zmrzlina s jahodami a hruškový sorbet

V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. Proto vám ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
Ptačí mléko – plovoucí ostrovy (floating islands)

Ptačí mléko – plovoucí ostrovy (floating islands)

Francouzský dezert se nazývá vejce ve sněhu nebo plovoucí ostrovy. V Srbsku jej můžete najít pod názvem šnenokle. V každém případě jde o sněhové noky přelité karamelovou omáčkou a vanilkovým krémem.
Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový puding je podobný žemlovce a najdete jej například v Irsku nebo Velké Británii jako „bread pudding“. V Německu a Maďarsku jej zapékají se šlehanými bílky, v tropických zemích zase nahrazují kravské mléko kokosovým.
Vanilková panna cotta s rebarborovou omáčkou

Vanilková panna cotta s rebarborovou omáčkou

Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.