Tady nemusíme nic plést, ani čekat, až těsto vykyne, a přitom sklidíme úspěch! Potřebujeme ovšem formu na vánočku.
Suroviny: tvaroh
Hrušky naslano jsou sofistikovanou obměnou známých jablíček. Se sýrem a kari kořením dostanou hrušky ze zahrádky chuť dalekých zemí.
Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
Tyto rohlíky si vystačí s droždím a naplnit je můžete oblíbeným džemem, sýrem nebo i třeba špenátem. Skvělé jsou také s makovou náplní nebo nasekanými ořechy.
Pečené brambory patří k létu a táborovému ohni. Jejich vůně nám může vrátit vzpomínky na dlouhé letní večery s přáteli nebo s rodinou. Připomeňte si je s naším jednoduchým receptem!
Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
I když regály obchodů nabízejí mnoho druhů sušenek, není nad to vyrobit si vlastní. Výhodou plněných kakaových sušenek je kromě lahodné chuti i blesková doba přípravy – než se návštěva usadí v pokoji nebo na zahradě, můžete nosit na stůl.
Olomoucké tvarůžky výborně chutnají samotné jen s cibulí a chlebem, ale připravují se z nich i zajímavé speciality – např. tvarůžkové langoše, slané kremrole, ale i sladké šátečky nebo dortíky. My jsme pro vás vybrali recept na tzv. syrnicu – originální tvarůžkovou polévku.
Když přidáte spoustu křenu, nikdo nepozná, že je tato pomazánka ze sóji... Pro dospělé přidejte chilli, pro děti můžete namazaný chleba ozdobit třeba pažitkou nebo kousky ředkvičky.
Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle.