Sýrová mini pizza s prosciuttem a rukolou

Sýrová mini pizza s prosciuttem a rukolou

Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Špenátová mini pizza se sýrem feta

Špenátová mini pizza se sýrem feta

Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Kváskový chléb – pochoutka lepší než dort

Kváskový chléb – pochoutka lepší než dort

V obchodech je tolik druhů chleba, až oči přecházejí. Jaký je tedy důvod, že si stále více lidí peče doma vlastní? Odpověď je jednoduchá – ten domácí je vždycky chutnější. A navíc zdravější – obsahuje totiž jen to, co sami dovolíte. Jeho příprava sice zabere trochu času, ale výsledek rozhodně stojí za to.
Smetanově lahodné zapečené brambory

Smetanově lahodné zapečené brambory

Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
Zelná omáčka s klobáskou

Zelná omáčka s klobáskou

Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
Nejlepší pečené kuře v mléce

Nejlepší pečené kuře v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Mandlovo-citrónový chlebíček

Mandlovo-citrónový chlebíček

Kuchaři i cukráři rádi využívají citrusy pro jejich výraznou a svěží chuť. Citrónová (nebo pomerančová) šťáva dodá každému moučníku nejen pikantní výraznou chuť, ale i vláčnost. Pokud právě chystáte první jarní party na zahradě nebo rodinnou oslavu, vyzkoušejte lahodný mandlovo-citrónový chlebíček. Jistě bude vítaným osvěžením.
Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
Špenátová frittata, nadýchaná italská omeleta

Špenátová frittata, nadýchaná italská omeleta

Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
Domácí krémový sýr

Domácí krémový sýr

Milujete čerstvě upečený chléb namazaný smetanovým sýrem? Pak není nic jednoduššího, než si ho připravit doma. Cenově vyjde příprava této dobroty mnohem levněji a ještě ji můžete přizpůsobit svým chuťovým buňkám!
Křupavé arašídové máslo – dejte sbohem nudným sendvičům

Křupavé arašídové máslo – dejte sbohem nudným sendvičům

Arašídová másla se stávají v poslední době čím dál oblíbenější. A i když se arašídy označují jako burské oříšky, ořechy to rozhodně nejsou. Podobně jako třeba fazole nebo čočka, i arašídy jsou luštěnina, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá.