Oblíbená klasika české kuchyně, která nikdy nezklame - to je holandský řízek! Správně šťavnatý "holanďák" voní po sýru, petrželce a smažené strouhance. Nejlepší chuti dosáhneme, když použijeme kvalitní vepřové maso s vyšším podílem tuku a přidáme nastrouhanou goudu. Připravte si nejlepší holandský řízek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: pepř
Palačinky nemusí být jen sladké! Zapečené palačinky se špenátem a ricottou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky slaných dobrot. Jemná náplň ze špenátu, smetany a ricotty dodá palačinkám krémovou konzistenci, zatímco zapečená mozzarella na povrchu vytvoří dokonalou zlatavou kůrku. Připravte si zapečené palačinky se špenátem a ricottou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tyto kuličky z krůtího mletého masa jsou skvělým tipem na lehký a přitom vydatný oběd nebo večeři a díky přidaným ingrediencím připomínají chutě Itálie! Navíc se tyto kuličky pečou v troubě, takže příprava je jednoduchá a jedná se o zdravé jídlo. Připravte si krůtí kuličky s parmazánem a sušenými rajčaty podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Nemusíme být milovníkem sladkého, abychom si pochutnali na domácích koláčcích! Tyto křehké mini koláčky se sýrovou náplní a slaninou jsou ideální jako slané pohoštění na oslavu, piknik nebo jen tak na svačinu. Francouzské těsto krásně doplňuje lahodnou náplň, kterou si lze přizpůsobit podle své chuti. Připravte si domácí zapečené koláčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Krémová špenátová polévka je ideální volbou pro rychlé, lehké a zároveň výživné jídlo. Díky kombinaci špenátu, brambor a smetany má jemnou, krémovou konzistenci a skvělou chuť, kterou zvýrazní špetka muškátového oříšku. Připravte si lahodnou špenátovou polévku se smetanou a parmazánem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Šunkofleky patří mezi oblíbené stálice české kuchyně. Mnoho z nás je má spojené se školní jídelnou nebo s prázdninami u babičky. Připravte si skvělé šunkofleky doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz - jen se po nich zapráší!
Hovězí carpaccio je jedním z nejjednodušších, ale zároveň nejrafinovanějších italských pokrmů. Tajemství dokonalého carpaccia spočívá v kvalitním hovězím mase nakrájeném na tenké, téměř průhledné plátky. Carpaccio chutná skvěle s rukolovým salátem, sušenými rajčaty, vlašskými ořechy a hoblinkami parmazánu. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Špagety Carbonara – pravá chuť Itálie na vašem talíři doma! Tento oblíbený recept si získal srdce gurmánů po celém světě. Tajemství dokonalých Carbonara spočívá v kvalitních surovinách a správné technice přípravy – žádná smetana, jen hladká omáčka vytvořená ze žloutků, pecorina a škrobové vody z těstovin. Připravte si špagety Carbonara jako z Itálie podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Nejlepší jsou ještě teplé, rovnou z pánve! Voní po česneku a majoránce a i když na jejich přípravu budeme potřebovat jen pár základních surovin, patří mezi nejoblíbenější jídlo české kuchyně. Připravte si tradiční bramboráky s majoránkou a česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jednoduchá a výživná polévka, která zahřeje a dodá tělu potřebné vitamíny. Kombinace řapíkatého celeru, mrkve a aromatického česneku v kuřecím vývaru vytváří lehkou, ale chutnou polévku, kterou si snadno připravíme během chvíle. Připravte si kuřecí polévku s řapíkatým celerem a mrkví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Knedlo vepřo zelo je král mezi českými jídly! Šťavnaté pečené maso se silným výpekem, jemné domácí knedlíky a lahodně dochucené zelí tvoří dokonalou kombinaci, která patří na každý slavnostní i rodinný stůl. Připravte si tradiční knedlo vepřo zelo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!