Pečená rajčata s rozmarýnem

Pečená rajčata s rozmarýnem

Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Bylinkové pesto

Bylinkové pesto

Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Slaný koláč se špenátem

Slaný koláč se špenátem

Francouzský koláč quiche (vyslovte kyš) je stejně univerzální jako pizza - a stejně tak dobrý. Do korpusu z těsta můžete přidat své oblíbené maso nebo zeleninu. Chutná horký i studený, zkuste si jej přibalit i na piknik.
Pečený hřbet

Pečený hřbet

Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Kuskus s rozinkami

Kuskus s rozinkami

Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.
Hummus

Hummus

Kromě vitamínů B obsahuje cizrna železo, vápník a v neposlední řadě významné množství vlákniny, která podporuje dobré trávení.
Domácí tahini

Domácí tahini

Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.