Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
Suroviny: máslo
Starý chléb nemusíte vyhazovat, připravte si z něj polévku! Tato variace na kyselo je velmi zdravá díky dýňovému oleji. Miso pasta je super na prohřátí organismu a dodá masovou chuť.
Svatomartinské rohlíčky nebo také podkovy, martiny, roháče.
Snídaně, na kterou se budete těšit od večera! Podávejte s čerstvým pečivem. Vejce Benedikt jsou také oblíbeným jídlem pro brunch.
I hřešit se musí umět. Neodývejte se tabulkou čokolády a dopřejte si ke kávě domácí karamelové řezy!
Užijte si svěží chuť středomoří, která vás ve vzpomínkách přenese na pláž do Itálie. Citronové řezy vás nejen osvěží, ale také potěší svou poměrně rychlou přípravou.
Kdo by neměl rád chuť na jazyku se rozpouštějící čokolády. Když vás honí mlsná, anebo chcete jen rychle připravit dezert po nedělním obědu, zkuste dokonalé brownies, které bude hotové do 10 minut a stačí vám na něj jen pár ingrediencí.
Očekáváte návštěvu, která už je skoro ve dveřích a došlo vám, že jste zapomněli na dezert? Zkuste tyto chutné borůvkové muffiny, které připravíte v mikrovlnce a celé vám to nezabere více jak 10 minut!
Návštěva je za dveřmi, děti se po obědě dožadují dezertu, anebo prostě jen máte chuť na něco dobrého? Rychlý nutellový dortík uspokojí chutě každého milovníka čokolády a sladkých dezertů. Jeho příprava vám navíc zabere jen 15 minut!
Švestky obsahují vysoké množství vlákniny a také spoustu minerálů, jsou proto ideálním ovocem. Ačkoli skvěle chutnají i samotné, v tomto hrnkovém koláči jsou vyloženě delikátní. Díky jogurtu je navíc koláč vláčný a lehký.
Kroupy nemusí znamenat jen ďolíky na autech. V tomto receptu je vyzkoušíte jako variaci na italské rizoto. Představujeme vám Krupoto!