Lívance z podmáslí

Lívance z podmáslí

Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
Kvásková babka s mákem

Kvásková babka s mákem

Babka patří k časově náročnějším receptům. Při přípravě tohoto dezertu je důležitá především doba, po kterou těsto kyne a získává tu pravou strukturu. Ale věřte, stojí za to si opravdu počkat. Náplní můžete využít bezpočet. Tentokrát jsme vybrali makovou náplň s povidly, která jí dokonale svědčí.
Kváskové koblihy

Kváskové koblihy

Dříve patřily koblihy k masopustnímu veselí a předznamenávaly postní dobu. Dnes je najdeme v pekárnách po celý rok, a tak je mnozí z nás přestali doma péct. Domácí jsou ale domácí...
Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
Slaný trhaný koláč

Slaný trhaný koláč

Trhané koláče se těší v poslední době velké oblibě. Na internetu koluje mnoho receptů převážně ve sladké verzi, ale proč si ho nepřipravit naslano? Určitě vám přijde vhod nejen po sladkém vánočním maratonu, ale skvěle se hodí jako snídaně, oběd, svačina i večeře a také na jakoukoli oslavu nebo na cesty. Navíc jej nemusíte krájet. Každý si sám odtrhne, kolik chce. Do náplně jsme tentokrát použili špenát a fetu, ale možností je nepřeberné množství. Která bude ta vaše nej?
Oříškové brownies

Oříškové brownies

Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
Makovec

Makovec

Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.

Dezert Pavlova

Křupavá krusta a uvnitř měkká pěna. Nejdřív křupne a pak se na jazyku rozplyne. Pomalu ani nevíte, že mlsáte. Tak to je Pavlova. Úžasný dezert ze šlehaných bílků s krémem a čerstvým ovocem vznikl pro slavnou ruskou primabalerínu Annu Pavlovu na počátku 20. století. Pokud jednou ochutnáte tento lehký a vzdušný dezert, nebudete chtít s mlsáním přestat.

Pistáciové cannoli

Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.

Čokoládový dort

Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Jablečný křen se smetanou

Jablečný křen se smetanou

Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.