Domácí máslové croissanty

Domácí máslové croissanty

Kdo by nemiloval teplé, čerstvě upečené a křupavé croissanty, které voní máslem! Francouzi jsou v jejich pečení mistři, ale odteď si je díky tomuto receptu můžete dopřát i vy . Jejich příprava se může zdát na první pohled složitá a vy si říkáte, že to nestojí za tu námahu. Věřte nám, stojí!
Domácí nutela

Domácí nutela

Žádné cukry a ztužené tuky. Jen oříšky, kakao a výborná chuť. Vyzkoušejte si vyrobit domácí nuttelu, všechny suroviny na ní určitě máte doma. Můžete použít oříšky, které máte rádi, třeba vlašské nebo para ořechy, které jsou obzvlášť zdravé.
Staročeská pučálka

Staročeská pučálka

Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Pohankový kontrabáš

Pohankový kontrabáš

Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Chodské koláče

Chodské koláče

Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?