Čeká vás oslava, ale na pečení klasického dortu není čas? Tento rychlý nepečený dort z piškotů, zakysané smetany a mandarinek, je svěží, krémový a servírovaný rovnou z lednice chutná naprosto božsky! Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny – skvělé jsou i jahody, borůvky nebo broskve. Vyzkoušejte tento recept na piškotový dort s mandarinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: cukr moučka
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?
Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
O nadýchaných palačinkách “Dutch Baby jste již určitě slyšeli. Říká se jim také “German Pancake”, “Bismarck” či “Dutch Puff”. Na rozdíl od „klasických“ palačinek se tato palačinka peče v předehřáté troubě na pánvi. Nejlepší je použít pánev litinovou, která drží žár. Při vyndání z trouby je palačinka krásně nafouknutá, bohužel do pár minut splaskne. To ovšem na chuti nic nemění. Palačinku můžeme zapéct rovnou s ovocem nebo si jej připravit až na servírování. Při podávání ji můžeme zakápnout pouze citronovou nebo limetkovou šťávou a pocukrovat, přelít javorovým sirupem nebo ozdobit čerstvým ovocem. Jak na to?
Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
Dort Šarlota je jeden z nejjednodušších, ale velmi efektních dezertů. Poznáte jej podle toho, že je kolem dokola obložený cukrářskými piškoty. Základem je lehký nadýchaný krém, který můžeme připravit ze šlehačky, tvarohu, zakysané smetany nebo mascarpone. Na horní část dortu pak patří spousta čerstvého ovoce. Pokud jej navíc ozdobíme po obvodu mašlí, hned máme krásný dárek třeba pro blížící se Svátek matek!
Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají zatepla i zastudena. Spojení těstovin a bábovky se na první pohled může zdát zcela nemožné, ale upéct nákyp ve formě na bábovku je skvělý nápad. Jak na to?
S dnešním receptem opět nahlédneme pod pokličku staročeské kuchyně. Tento recept na velmi chutné cukroví je starý zhruba sto let a jeho název je odvozen od podoby. Výsledné cukroví totiž opravdu vypadá jako zabalený batůžek. Základ tvoří košíček z křehkého těsta plněný nadýchanou sněhovou náplní s ořechy. Časově patří recept k těm náročnějším, ale výsledek stojí zcela jistě za to!
Dnes máme svátek všech zamilovaných, svatý Valentýn. A jak se říká, láska prochází žaludkem. Udělejte radost svému miláčkovi a upečte mu vlastnoručně malé dortíky. Nazvali jsme je Zamilované cupcakes. Jako základ jsme použili nadýchaný korpus s pistáciemi a naplnili jej malinovým rozvarem. Lehký krém je na bázi mascarpone a několik kapek barviva mu dodalo tematický růžový nádech. Třešničkou na dortu jsou malá linecká srdíčka a zdobení z lyofilizovaných malin. Jak na to?