Strašidelné cupcakes

Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?
Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 min
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 250gramů
    Mascarpone 250gramů
    třtinový cukr 150gramů
    mléko 150ml
    Lučina 120gramů
    máslo 100gramů rozpuštěného
    čokoláda 50gramů mléčná
    kakao 50gramů
    cukr moučka 3lžíce
    vejce 2ks
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. V jedné míse smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a špetku soli.
  2. Ve druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné vychladlé máslo.
  3. Tekutou směs nalijeme k sypké směsi a umícháme do hladkého těsta.
  4. Nachystáme si formu na muffiny a vyložíme ji papírovými košíčky.
  5. Každý košíček naplníme do 2/3.
  6. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 20-30 minut (podle velikosti muffinů).
  7. Po upečení necháme cupcaky vychladnout.
  8. Všechny ingredience na krém by měly být z lednice.
  9. Studené mascarpone vyšleháme na několik otáček s moučkovým cukrem.
  10. Poté přidáme studenou Lučinu a nakonec smetanu a vyšleháme hladký krém.
  11. Krém rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme fialové barvivo.
  12. Fialový krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a naneseme na cupcaky.
  13. Poté naplníme neobarveným krémem a pomocí hladké špičky tvoříme strašidýlka.
  14. Čokoládu dáme v hrnku rozpustit na 30 vteřin do mikrovlnné trouby a pomocí špejle naneseme na krém „očička“ strašidýlek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*