Křenová polévka

Křenová polévka

Tradiční velikonoční polévka se připravuje z vývaru, který zbyl po vařeném mase. Křen použijte čerstvý a nešetřete jím. Pokud chcete polévku obzvlášť pikantní, přidejte křen až do hotové polévky a nevařte jej.
Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
Mátový sirup za studena

Mátový sirup za studena

Nejen v parném létě si rádi dáte chladivou limonádu, ale co když zrovna dáváte přednost přírodním produktům? Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky.
Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

V zimě je tato hřejivá polévka nepostradatelným pomocníkem pro promrzlé lyžaře a výletníky. Můžete si ji dát místo hlavního jídla. Klobásu můžete vynechat a polévku můžete vylepšit třeba pažitkou nebo řeřichou.
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.