Melounové mochito


Populární mojito (čti mochito), obsahující lahodnou kombinaci bílého rumu, třtinového cukru, limetky a máty, pochází z Kuby. Mojito se pravděpodobně na začátku 20. století vyvinulo z nápoje zvaného El Draque, který se také připravoval z cukrové třtiny a těšil se mezi Kubánci značné oblině. Vyzkoušejte jeho melounovou obdobu, která je velmi osvěžující.
Populární mojito (čti mochito), obsahující lahodnou kombinaci bílého rumu, třtinového cukru, limetky a máty, pochází z Kuby. Mojito se pravděpodobně na začátku 20. století vyvinulo z nápoje zvaného El Draque, který se také připravoval z cukrové třtiny a těšil se mezi Kubánci značné oblině. Vyzkoušejte jeho melounovou obdobu, která je velmi osvěžující.
Porce
4 sklenice
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    rum 8cl bílý
    limetka 2ks
    třtinový cukr 8lžiček
    meloun 2misky
    máta peprná
Pokyny
  1. Do mixéru vložte meloun a rozmixujte ho. Do sklenice vložte nakrájenou limetku, lístky máty, třtinový cukr a přidejte rozmixovaný meloun.
  2. Do každé sklenice nasypte až po okraj drcený led. Na něj nalijte bílý rum a dolijte sodou.
  3. Podávejte doplněné dvěma brčky a ozdobené zavěšenými plátky limetky a melounu na okraji sklenice.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*