Základ francouzské kuchyně – Bešamelová omáčka

Základ francouzské kuchyně – Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka je jednou ze základních omáček francouzské kuchyně. Je velice jednoduchá na přípravu a neuvěřitelně všestranná v kuchyni. Můžete ji použít při přípravě krémových polévek, zapékaných pokrmů nebo tradičních italských lasagní.
Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Zimní čočková polévka

Zimní čočková polévka

Čočka patří k velmi zdravým jídlům, a přesto se na našich talířích neobjevuje dostatečně často. Zkuste ji v kombinaci s rajčaty a máte výbornou polévku, která nahradí i hlavní jídlo.
Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Sůl pro nakládání lososa

Sůl pro nakládání lososa

Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
Rybí krém s fenyklem a pernodem

Rybí krém s fenyklem a pernodem

Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
Kuřecí vývar

Kuřecí vývar

Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek a ne nadarmo se polévkou léčí nachlazení a chřipky.