Zmrzlinový sorbet ze žlutého melounu

Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    meloun 250g žlutý
    smetana 250ml ke šlehání
    jogurt 1ks nízkotučný
Pokyny
  1. Dužinu bez jadérek rozmixujeme, přidáme zbytek ingrediencí, pořádně promixujeme a směs dáme na 20 min zmrazit.
  2. Poté směs promícháme, nalijeme do formiček a dáme do mrazáku.
  3. Ogrilujte si meloun! Stačí melounové trojúhelníčky dát na chvíli na gril a podávat samostatně nebo jako přílohu k salátu nebo rybímu masu.

Nebo zkuste obměnu: Zapečte meloun pouze s oříšky a ještě teplý ho polejte medem. Máte tak hned vynikající a zdravý desert.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*