Tabouleh


Typický pokrm s bulgurem je salát Tabouleh, pocházející z Libanonu. Výtečně se hodí jako příloha k letnímu grilování, k rybě nebo jako lehká večeře.
Typický pokrm s bulgurem je salát Tabouleh, pocházející z Libanonu. Výtečně se hodí jako příloha k letnímu grilování, k rybě nebo jako lehká večeře.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    bulgur 150g
    rajče 4ks
    cibule 1svazek jarní cibulka, pro barvu lze přidat i červenou cibuli
    petržel 1svazek hladkolistá
    olej 3lžíce olivový
    citrón 3lžíce šťáva
Pokyny
  1. Bulgur necháme nabobtnat nebo uvaříme (podle toho kolik máte času).
  2. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
  3. Vše smícháme se studeným bulgurem.
  4. Dochutíme dresinkem připraveným z olivového oleje, citronové šťávy, soli a mletého pepře.
  5. Dle chuti lze přidat i špetku skořice, muškátový oříšek nebo česnek.

K dostání jsou ochucené směsi bulguru (houbový, středomořský aj). Ty můžete využít třeba jako rychlý oběd v práci nebo na dovolené (ideálně ještě doplnit zdrojem bílkovin - tuňák, sýr, luštěniny, apod).

Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*