Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.     
| 
 | 
 
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.      
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- V širším kastrolku rozpustíme máslo, přilijeme k němu červené víno a pomerančový džus.
 - Promícháme, přidáme zrnka jalovce a asi 10 minut povaříme.
 - Pak přidáme vývar, v němž jsme rozmíchali mouku, a ještě dobře provaříme.
 - Nakonec vmícháme brusinkovou marmeládu.
 - Maso naporcujeme na tenčí plátky, které naklepeme, okořeníme a osmažíme z obou stran na olivovém oleji.
 - Přeložíme je na nahřátou mísu, přelijeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme dílky pomeranče.
 - Nejvhodnější přílohou je dušená rýže.
 - Jednotlivé porce můžete ozdobit ušlehanou smetanou, do níž jste přidali trochu brusinkové marmelády.
 
