Když vám zbývá pár brambor a několik růžiček květáku nebo brokolice, pořádně je okořeňte a vytvořte z nich rafinovanou variantu na rizoto. Zužitkovat tak můžete všechnu zeleninu, kterou byste jinak vyhodili.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Co by to bylo za posvícenské slavnosti, kdyby na stole chyběly nadýchané a slaďoučké koláče s mákem. Díky medu jsou jemné a na jazyku se jen rozplývají. Nejlepší jsou rovnou vytažené z trouby.
Pečená husa je královnou posvícenské tabule. Potřebujete jen spoustu trpělivosti při její přípravě. Odmění se vám bohatou chutí a křehoučkým masem... Nejlepší přílohou je samozřejmě zelí, knedlíky nebo bramborové lokše.
Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Kvásek, houby, cibule, brambory a vajíčka. Ano, výsledkem bude hutná a tradiční polévka. Kyselu se sice říká jídlo chudých, ale jeho chuť je miliónová. Je lehce navinulé, voní po houbách a není lepší polévka na povzbuzení po náročné noci nebo třeba dlouhém putování podzimními lesy.
Nemusíte žít na horách, abyste si zasloužili pořádnou snídani. Vajíčka s houbami, brambory a spoustou bylinek vás příjemně naladí na den strávený náročnou prací, ať už kácíte stromy, nebo řešíte intelektuální problémy.
Úžasná delikatesa, která je dodnes tradičním pokrmem hlavně na Orlicku.
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete například s křenem.
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.