Také jste si jako malí škrtali políčka v kalendáři, už aby přišel čert s Mikulášem a donesli všechny ty parádní dobroty? Zkuste svým ratolestem připravit tentokrát po čertech dobré perníčky sami. Radost bude dvojnásobná.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
Hrušky naslano jsou sofistikovanou obměnou známých jablíček. Se sýrem a kari kořením dostanou hrušky ze zahrádky chuť dalekých zemí.
Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
Jemná polévka, která přijde vhod hlavně v nadcházejícím zimním období, protože báječně zahřeje.
Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.
Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.