Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Káva, led, cukr a šlehačka? Na první pohled obyčejná ledová káva. Když vše ale pořádně rozmixujete, vytvoříte lahodnou a lehoučkou kávovou pěnu, která je jako pohlazení po duši.
Zázvor příznivě ovlivňuje trávení a podporuje chuť k jídlu. Je vhodnou prevencí v období nachlazení či chřipek, protože má skvělé antibakteriální a antiseptické účinky. Zázvorová limonáda, doplněná o čerstvé bylinky, je prostě skvělá a lahodná!
Ovocný protlak s ovesnými vločkami chutná nejen dětem, ale můžete si jej přidat i do jogurtu. Porci vlákniny a vitamínů navíc určitě po ránu oceníte.
Pro ty nejmenší děti vyberte ovoce, které nemůže způsobovat alergii. Jablko, hruška nebo meruňka bude chutnat i dospělým.
Rýžová a pohanková kaše je vhodná pro děti, které si ji jistě zamilují.
Tuto ovesnou kaši mohou jíst také děti a lze ji servírovat teplou i studenou.
Zdravá varianta na oblíbenou krupičnou kaši. Díky rýži neobsahuje lepek a výborně chutná i vychlazená.
Co vám vařila maminka, když jste byli nemocní? Samozřejmě vločkovou kaši. Tento tradiční recept si oblíbí i vaše děti, a nemusí být ani nemocné.
Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.