Octová zálivka Vinaigrette


Tradiční francouzská zálivka doprovodí zelené saláty, ale použít ji můžete i na bagetu nebo sendvič místo másla.
Tradiční francouzská zálivka doprovodí zelené saláty, ale použít ji můžete i na bagetu nebo sendvič místo másla.
Porce
100 ml zálivky
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    hořčice 1lžíce
    sůl 1lžíce
    vinný ocet 2lžíce
    olivový olej 1/2hrnku
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme dohladka, buď pomocí ponorného mixéru, nebo je vyšleháme metličkou.
  2. Přidat můžete čerstvě nadrcený pepř, najemno pokrájenou šalotku nebo česnek.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*