Bramboto s tvarůžkovou pěnou

Kreativitě se v kuchyni opravdu meze nekladou. Do dokládá i slavný český šéfkuchař Přemek Forejt, který se svým týmem pro hosty v restauraci Entrée vymyslel místo klasické rizota tzv. bramboto. Protože přeci jen na Hané rostou více brambory než rýže. Zkuste si jej doma připravit i my, je to opravdu delikatesa!
Kreativitě se v kuchyni opravdu meze nekladou. Do dokládá i slavný český šéfkuchař Přemek Forejt, který se svým týmem pro hosty v restauraci Entrée vymyslel místo klasické rizota tzv. bramboto. Protože přeci jen na Hané rostou více brambory než rýže. Zkuste si jej doma připravit i my, je to opravdu delikatesa!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 100g nakrájené na kostičky 1x1 cm
    šalotka 1ks nakrájená na jemné kostičky
    máslo 30 g
Pokyny
  1. Brambory si lehce orestujeme na másle, podlijeme vínem a tekutinu zredukujeme na minimum.
  2. Podlijeme vývarem a opět necháme tekutinu téměř vyvařit. Tento postup zopakujeme tolikrát, dokud nejsou brambory uvařené na skus.
  3. Přidáme parmezán a Crème fraîche.
  4. Nyní si připravíme pěnu. Tvarůžky svaříme se smetanou, aby se perfektně rozpustily. Přelijeme do bomby na šlehačku.
  5. Na závěr si na pánvi opražíme kmín.
  6. Do hlubokého talíře naservírujeme porci brambota as dozdobíme tvarůžkovou pěnou.
  7. Posypeme opraženým a nasekaným kmínem.

TIP:

Bramboto můžeme dozdobit loštickým lanýžem - rozmixovanými tvarůžkami s máslem a houbovým kořením, které necháte zamrazit a poté strouháte jako lanýže.

foto: Facebook restaurace Entrée

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*