Rukolový salát s polníčkem a sušenými rajčátky

Rukolový salát s polníčkem a sušenými rajčátky

Nahořklá rukola, křupavý polníček a sušená rajčátka tvoří základ jednoduchého salátu, který vás zaujme výraznou chutí. Stačí pak jen zakápnout olejem, přidat semínka a s bagetou podávat jako sofistikovaný předkrm.
Zdravá kakaová pomazánka: domácí nutella

Zdravá kakaová pomazánka: domácí nutella

Už nikdy se nevrátíte ke kupované verzi, když jednou vyzkoušíte tuto zdravou čoko pomazánku. A když avokádo nahradíte třeba kokosovým olejem nebo oříškovám máslem, děti vás budou milovat.
Maďarská rybí polévka Halászlé

Maďarská rybí polévka Halászlé

Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Podzimní kyselice s misem

Podzimní kyselice s misem

Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.
Netradiční příloha – cibulové placičky

Netradiční příloha – cibulové placičky

Má chuť podobnou cibuli, ale není tak intenzivní. Je užitečná proti chřipce a nachlazení, stejně jako proti vysokému krevnímu tlaku, stresu a únavě. Dá se pěstovat po celý rok a má silné protizánětlivé účinky. O čem je řeč? Přece o jarní cibulce. Využijte její léčivou sílu a připravte si netradiční placičky. Uvnitř budou vláčné s jemně nasládlou chutí cibulky a na povrchu hezky křupavé.
Těstovinové rizoto

Těstovinové rizoto

Jednoduchý recept pro první příkrmy je vhodný pro sezónu cuket, kdy naučíme děti konzumaci brokolice velice chutnou formou.