Koláče z Podkrkonoší

Koláče z Podkrkonoší

Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Dezert Pavlova

Pavlova – luxusní dezert za pár korun

Přemýšlíte o tom, jak zužitkovat zbylé bílky, a zároveň máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás recept, ve kterém hrají bílky hlavní roli! Křupavá pusinka spolu se šlehačkou a lesním ovocem vás nadchne, a přitom nezatíží vaši peněženku.
Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

Vanilková zmrzlina s citronovou šťávou a zázvorem

V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. V tomto článku vám proto ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.
Houbová omáčka s celozrnnou rýží a seitanem

Houbová omáčka s celozrnnou rýží a seitanem

Houby Shitake lze upravovat jakýmkoli způsobem, nejlépe se hodí do polévek či omáček. Shitake lze koupit sušenou v obchodech se zdravou výživou nebo čerstvou ve větších marketech.
Lebedový salát

Lebedový špenát

Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
Ředkvičkový salát s vejcem

Ředkvičkový salát

Lehce ostrý, svěží salát plný ředkviček. Zvládnete jej připravit za pár minut a skvěle vás ochladí v horkých dnech.
Kedlubnová polévka

Lehká kedlubnová polévka

Říká se, že polévka je grunt. Ale když venku padají teplotní rekordy, na hutnou polévku často není chuť. Zkuste proto proto lehkou polévku z kedluben.
Krémová zmrzlina s jahodami a hruškový sorbet

Krémová zmrzlina s jahodami a hruškový sorbet

V parném létě není nic příjemnějšího, než si dopřát chladivé osvěžení v podobě lahodné zmrzliny. Najít poctivou zmrzlinu je v dnešní době vzácnost. Místo mléka a smetany se používají rostlinné tuky a příchutě tvoří umělá ochucovadla nebo barviva. Proto vám ukážeme, jak si vyrobit skvělou domácí zmrzlinu, kterou si můžete dát kdykoliv, když na ni dostanete chuť.